Spring, spring, spring

Primăvara… noi începuturi, căldură, soare, renaștere.

Oamenii ar trebui să caute primăvara, de ce și-ar dori să caute altceva? De ce ar putea să își dorească altceva? Chiar și  zilele furtunoase sunt scurte și sunt imediat urmate de căldură, soare și fericire. Mai degrabă aș alerga după primăvară decât după altceva, excepție făcând doar cele mai arzătoare și mai ascunse dorințe. Being a doctor, getting my family to get along, and so on and so forth. În rest primavară: cu ploi, flori, frunze, furtuni, tunete și fulgere, soare și boboci și pui de animale. Și cunoștințe… să știu orice despre orice cât încă sunt tânără, să nu îmi ia o viață întreagă să adun tot ce vreau să știu, tot ce vreau să transmit, să las mai departe generațiilor viitoare.

Și totuși nu multe persoane își doresc primavăra. Mulți vor faimă, bani, putere. Nimănui nu îi mai pasă de pace, cunoaștere, iubire și liniște.

Ce e și mai grav este că nimeni nu pare să realizeze faptul că faima, banii și puterea nu îi salvează de depresii, singurătate și incertitudini. Nu le pasă. Nu le pasă că familia se depărtează, că prietenii sunt falși și profitori, că duc o viață superficială, cu dimineți pline și nopți goale…inimi de fum și corpuri de plastic.

Am ajuns să trăim într-o societate în care disciplina trebuie să fie programată și respectul oferit fără întrebări, fără prea multe dureri de cap. Oamenii cred că respectul trebuie oferit pe tavă fără prea multe discuții: „sunt bătrân, trebuie să mă respecți; am o slujbă mai bine plătită sau superioară altcuiva, trebuie să mă respecți; nu contează cât de mojic, cât de nesimțit și idiot sunt, banii și vârsta sunt singurele motive pentru respect.”

Oricine încearcă să fie propria persoană, să gândească singur, să aprecieze modul de a răspunde după comportamentul acestei persoane, nu după vârsta sau după situația materială este stigmatizat.

E o societate de automatizare, de creiere spălate și de tipizare. Suntem de mici învățați că averea, puterea și frumusețea sunt bune, iar individualitatea, gândirea proprie și personalitatea sunt rele și ar trebui eliminate, condamnate sau ascunse foarte foarte foarte adânc în interiorul nostru.

Suntem defecți și ne condamnăm singuri!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s